In een notendop: Le Mans Cup – GT Open – GT Cup Europe – British GT – DTM

  • Le Mans Cup – Het werd een echte regenrace in Portimão waarbij er steeds meer water uit de hemel viel en de wedstrijd op een twintig minuten van het einde werd stopgezet. De zege ging naar Tony Wells en Josh Skelton (Nielsen Racing – Ligier). Julien Gerbi en Gillian Henrion (Team Virage – Ligier) eindigden 30ste en werden tot kampioen in LMP3 gekroond. Het Belgisch-Zwitserse duo Brent Verheyen en Pieder Decurtins (Haegeli by T2 Racing – Duqueine) sloot het seizoen af met een veertiende positie in LMP3. De Iron Lynx Lamborghini van Abril-Hamaguchi won GT3 en de titel in deze klasse was voor Arnold Robin en Valentin Hasse-Clot (Racing Spirit of Léman – Aston).
  • GT Open – Dominik Baumann en Mikaeel Pitamber wonnen met een Mercedes van SPS Automotive Performance de laatste wedstrijd van het seizoen. GetSpeed-rijders Al Zubair en Schiller werden, eveneens met een Mercedes, tweede en de laatste podiumplaats was weggelegd voor De Haan-Fagg die een McLaren van Optimum Motorsport bestuurden. Christopher Haase en Simon Reicher (Eastalent Racing – Audi) behaalden de titel.
  • GT Cup Europe – Jan Lauryssen won in Barcelona de laatste wedstrijd van het seizoen. De Belg telde met zijn Porsche van Q1 Trackracing vijf seconden voorsprong op de Oregon Team Lamborghini van Bettera-Moretti. In de klasse Am werd het een 1-2 voor Q1 Trackracing met Quentin Antonel en Nicolas Vandierendonck op de hoogste podiumtrede en Xander Przybylak en Laurent Vandervelde op twee.
  • British GT – Dan Harper en Darren Leung (Century Motorsport – BMW) eindigden na een sterke wedstrijd op plaats twee op het circuit van Donington waardoor ze de GT3-titel behaalden in het Britse uithoudingskampioenschap. De twee uur durende race werd gewonnen door Sandy Mitchell en Shaun Balfe (Barwell Motorsport – Lamborghini).
  • DTM – Met een overwinning op zondag in Hockenheim zette Thomas Preining de kers op de taart van zijn titel. De rijder van de #91 Manthey EMA Porsche won voor Mirko Bortolotti (SSR Performance – Lamborghini) en René Rast (Schubert Motorsport – BMW).

(Foto: British GT Championship)