In een notendop: TCR Europe, GT Cup Open, GT Open en Le Mans Cup

  • TCR Europe – Tom Coronel heeft zijn voorsprong op Kobe Pauwels, beide in een Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing), in de puntenstand nog wat vergroot dankzij een polepositie in Barcelona. Hij was twee tienden sneller dan zijn teamgenoot Kobe Pauwels. John Filippi, ook al voor Comtoyou Racing werd derde. De beide races zijn voor zaterdagavond en zondagmiddag. (Foto: © TCR)
  • GT Cup Europe – Belgisch succes in Barcelona tijdens de eerste race van de GT Cup Europe, met een zege van Jan Lauryssen (Q1 Trackracing Porsche). Het Limburgse team behaalde bovendien de dubbel in de klasse ‘AM’, met een zege voor Xander Przybylak en Laurent Vandervelde en een tweede stek voor Quentin Antonel en Nicolas Vandierendonck. Q1 Trackracing lijkt zo op weg naar de titel in ‘AM’ en bij de teams.
  • GT Open – Christopher Haase en Simon Reicher wonnen met een Audi R8 LMS GT3 Evo II van Eastalent-Racing de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, eveneens op het circuit van Barcelona. De AF Corse Ferrari 296 GT3 van Riccardo Agostini en Nicola Marinangeli zag als tweede de eindstreep. Laurent De Meeus finishte met een Ferrari 488 GT3 van AF Corse, die hij met Jamie Stanley deelt, als vijftiende en vijfde in Pro-Am.
  • Le Mans Cup – Door de regen op het circuit van Portimão ging de snelste kwalificatietijd overall naar een GT3, de Team Parker Racing Porsche van Alex Martin. De Team Virage Ligier in handen van Julien Gerbi was de beste geplaatste LMP3 op positie drie. Pieder Decurtins, de teamgenoot van Brent Verheyen, werd met zijn Haegeli by T2 Racing Duqueine veertiende in LMP3.