DTM Hockenheim: Preining op een zucht van de titel, Porsche en Manthey EMA zeker van titel

In Hockenheim heeft Thomas Preining een stevige stap richting de titel in DTM gezet, na zijn zege in de eerste race van het slotweekend op het circuit van Hockenheim. Preining vertrok van op de polepositie en won voor zijn teamgenoot bij Manthey EMA, Dennis Olsen, waardoor het Porsche-team zeker is van de teamtitel. Porsche is ook al kampioen bij de constructeurs.  

Foto: © DTM

De jonge Oostenrijker Thomas Preining mag zich opmaken voor zijn eerste DTM-titel, maar mathematische zekerheid heeft hij nog niet. Mirko Bortolotti werd in zijn Lamborghini immers vijfde en dus bedraagt het verschil nu 27 punten, waar er morgen nog… 28 te verdienen zijn. Twee punten volstaan voor Preining om de titel veilig te stellen. Als Bortolotti morgen niet eerste of tweede wordt in de kwalificatie is de zaak beklonken.

In de race zelf werd Christian Engelhart (GRT Lamborghini) derde, voor Ricardo Feller (Audi), Mirko Bortolotti, Kelvin van der Linde (BMW), Jack Aitken (Ferrari), Luca Stolz (Mercedes), Marco Wittmann (BMW) en Laurin Heinrich (Porsche). 

Morgennamiddag valt het doek over het DTM-seizoen 2023.