Belcar 2024: weer met Chevron en Fred Bouvy

De auto heeft niet veel tijd nodig gehad om tot één van de publiekslievelingen uit te groeien en we zien de Chevron GR8 ook volgend jaar in het Belcar Endurance Championship terug. De Chevron GR8 is eigendom van Toon Hungenaert, maar achter het stuur liet Fred Bouvy al zien wat de wagen kan. Voorlopig is de betrouwbaarheid nog een werkpunt, maar met de komst van Triple One om het team van Toon Hungenaert te ondersteunen, zou 2024 wel eens het seizoen van de doorbraak kunnen worden.

Tekst: V. Franssen – Autosportwereld

Het is een verbazingwekkene wagen, zeker als je bedenkt dat deze auto, aangedreven door een 7-liter Chevrolet-motor, negen jaar oud is”, legt Fred Bouvy uit. “Aan het begin van het weekend hadden we een ABS-probleem. Daardoor hadden we tijdens de kwalificatie en de race geen tractiecontrole. Desondanks zette ik de zevende tijd neer, waarna ik tijdens de race zelfs even de leiding in handen had. Toen begaf de motor het en eindigde het avontuur voordat Tom Boonen, mijn teamgenoot voor het weekend, het stuur kon overnemen. Het was jammer. Maar Toon, de eigenaar van de auto, wil het opnieuw doen en in de winter wordt het hele elektronische systeem gereviseerd. Daar kwamen de problemen eigenlijk vandaan, want gezien de leeftijd van de auto is het systeem oud en ook verouderd. We zullen in de winter ook met Toon Hungenaert rijden, zodat hij wat ervaring kan opdoen…

Wat betekent dat we Bouvy volgend jaar terug in het Belcar-kampioenschap zullen zien… “Fred Caprasse en ik zijn de enige twee Franstaligen! Het is echt jammer, want het kampioenschap is geweldig en zondagavond was een groot feest.

Het sportieve seizoen van Fred Bouvy is nog niet voorbij, want hij neemt nog deel aan de JMC Rallye Hautes-Fagnes en de Rallye des Crêtes met zijn Subaru Impreza WRX, voordat hij zijn deelname aan de Legend Boucles @ Bastogne 2024 voorbereidt, met de Ford Escort Mk2.