In een notendop: FRECA – F4 – EUR3

  • FRECA – Met twee zeges op het circuit van Zandvoort verzekerde de Italiaan Kimi Andrea Antonelli (Prema) zich van de titel in de Formula Regional European by Alpine. Er was weinig kruid gewassen tegen de Prema rijder en hij besluit het kampioenschap met 282 punten, een onoverbrugbare kloof voor achtervolger Stenshorne (218 punten) met enkel nog het slotweekend op Monza te gaan. Voor de Nederlands-Belgische Maya Weug was er slechts een zeventiende plaats, ze diende ook eenmaal op te geven.
  • F4 Spanje – Op Valencia was de Spaanse Formule 4 aan de slag. De Italiaan Valerio Rinicella ( MP Motorsport) houdt nog even de titelhoop levendig met de winst in de openingsrace van het weekend, maar met de daaropvolgende zege in race 2 lijkt Theophile Nael (Sainteloc) weer te ontsnappen in de tussenstand van het kampioenschap. Nael telt 281 punten en zijn uitdager, de Singaporees Ho kon met een zege in race 3 nog een goede zaak doen en blijft in de strijd met 216 punten. Deligny (213) en Rinicella (211) hebben ook nog hun kansen te gaan volgende maand in de finale op Barcelona.
  • EUR 3 – Een gemakkelijke overwinning in Valencia voor Esteban Masson, en een andere zege voor Mari Boya, bracht de zaken weer bij elkaar aan de kop van het Spaanse Eurocup-3 kampioenschap. Fransman Esteban Masson, staat met 217 punten aan de kop van het kampioenschap met de Spanjaard Boya op slechts één puntje afstand!
  • F4 Italië – Op Vallelunga kon McLaren Junior Ugo Ugochukwu (Prema) nog even de droom levendig houden met een zege in race 1 maar Kacper Sztuka (US Racing) pakte in race 2 de zege die hem de titel schonk. De Pool vierde vervolgens zijn titel in stijl met nog een zege in de derde race van het weekend. Na verrekening van de schrapresultaten zien we de titel voor Sztuka met 315 punten, voor Ugochukwu met 280 punten. De Braziliaan Belgische Aurelia Nobels (Prema) haalde op Vallelunga een 22ste, een 17de en een 24ste plaats.

Foto: © premaracing.com/media