De autosport dit weekend: drukke weken voor F1 en MotoGP

We staan, zelfs al is de herfst nu ook echt begonnen, voor een druk autosportweekend. Starten doen we in Austin, waar de tweede van drie F1-wedstrijden op Amerikaanse bodem zal verreden worden. Austin is ook de eerste van een reeks van drie races in evenveel weken en zelfs de eerste van vijf wedstrijden in de komende zes weekends. 

Foto: © MotoGP

Overigens staan niet alleen de F1-teams voor een dergelijk druk laatste deel van het seizoen, de MotoGP start dit weekend in Australië ook aan een reeks van vijf wedstrijden in zes weken.   

Er is echter nog internationale autosport, met de finales van de TCR Europe, de GT Open en de GT Cup Open in Barcelona en op het circuit van Hockenheim is er de finale van het DTM. Bovendien werkt de European Le Mans Series op vrijdag 20 en op zondag 22 oktober nog twee races in drie dagen af om het Europese kampioenschap te besluiten. Ook de Le Mans Cup is er actief, echter met één race. In Donington tot slot Is er de slotmanche van de Britse GT. 

In eigen land is er de 24-uursrace voor 2 PK’s en C1’s op Spa-Francorchamps, net als de slotmanche van de BGDC. Op zaterdag 21 oktober is er ook de 6 Uur van de Noorderkempen op de VAS-kalender.