In een notendop: American Festival Zolder

• EuroNASCAR Pro – De wedstrijd startte achter de safety car omdat het net voor de start had geregend. In deze moeilijke omstandigheden werkte Anthony Kumpen (PK Carsport), die als tiende was gestart, zich met mooie inhaalmanoeuvres knap naar vier om uiteindelijk na achttien ronden als vijfde te finishen. De als derde gestarte Lucas Lasserre (Speedhouse) viel eerst wat terug, maar rukte in de tweede wedstrijdhelft op. Bij het uitkomen van de eerste linkse tijdens de laatste ronde nam hij de kop over van Paul Jouffreau (RDV Competition). Lasserre won met vier tienden voorsprong op Jouffreau en Giorgio Maggi (Race Art Technology) werd derde op net geen twee seconden. Na het ongeval op het einde van de kwalificatie voor EuroNASCAR 2, waren Marc Goossens en Sven Van Laere (CAAL Racing) door een niet repareerbare wagen genoodzaakt forfait te geven voor de rest van het weekend. Resultaat
  • EuroNASCAR 2 – Paul Jouffreau verzilverde zijn polepositie en won race 1 met 6,7 seconden voorsprong op Gil Linster (Hendriks Motorsport). Eric De Doncker (Bremotion) werd elfde en vijfde bij de Legends. Resultaat
  • Belcar Skylimit Sprint Cup – De polepositie voor de tweede wedstrijd ging naar Bart Lievens met een BMW M2. Steven Maris werd met een BMW E36 tweede en Ruud Boffin, eveneens met een BMW, werd derde. Resultaat