MotoGP Indonesië: de vrijdagtrainingen

  • MotoGP – Aleix Espargaro (Aprilia Racing) was vandaag de snelste in Indonesië, en de tweede tijd van teamgenoot Maverick Viñales bewees dat de Aprilia machines hier op hun best lijken te zijn. Voor Marco Bezzecchi (MooneyVR46 Racing) lijken de zaken voorlopig ook goed te gaan want de Italiaan kan, indien hij goed presteert, hier nog wat doen aan zijn WK-achterstand, net als Jorge Martin (Prima Pramac Racing), snelste in FP1 en vijfde van deze vrijdag. Anders verging het Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati). De puntenleider moet zijn minieme voorsprong van drie punten verdedigen, maar zag zijn beste rondes afgepakt wegens track limits en moet morgen het debat aanvangen van de Q1 sessie, terwijl zijn tegenstanders comfortabel in Q2 zitten…
  • Moto2 – Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) gaat ook in Indonesië verder met het uitbouwen van zijn voorsprong in het kampioenschap. De Spanjaard zette alvast de beste tijd van de vrijdag, voor Aron Canet (Pons Wegow Los40). Onze landgenoot Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP) kwam niet verder dan een 25ste en 23ste plaats in de vrije trainingen, maar hij krijgt morgen nog een kans om naar de Q2 door te stoten.
  • Moto3 – De Turk Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) toonde zich de snelste van de vrije sessies op deze vrijdag. Hij blijft voorlopig voor aan Diogo Moreira (MT Helmets – MSI).

Foto: © motogp.com