GT World Sprint Zandvoort: scoren Marciello en Boguslavskiy een hattrick of gooit WRT roet in het eten?

Dit weekend worden in Zandvoort de laatste prijzen uitgedeeld in de GT World Challenge Europe. Nog drie duo’s maken een reële kans op de algemene titel, waaronder ook een Belgische vertegenwoordiger.

Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (#88 Akkodis ASP Mercedes-AMG) gaan voor Zandvoort aan de leiding met 83 punten. Als ze het Sprint-kampioenschap binnenhalen, zal het duo in 2023 zowel de algemene titel in GT World, de titel in Endurance als de Sprint behaald hebben.

Er is echter stevige tegenstand. Ricardo Feller en Mattia Drudi (#40 Tresor Orange1 Audi) hebben slechts 7,5 punten achterstand en nog eens zeven punten verder vinden we Dries Vanthoor en Charles Weerts (#32 Team WRT BMW) en zij kunnen hun vierde titel op rij winnen.

Het teamkampioenschap is een race tussen drie kanshebbers. Akkodis ASP gaat aan de leiding met 89,5 punten, maar Team WRT staat slechts drie punten verder en Tresor Attempto Racing staat slechts 8,5 punten achter.

In de ‘Gold Cup’ zien we een strijd tussen drie Belgische teams om de titel, met name Boutsen VDS, Team WRT en Comtoyou Racing.

Zondag om 15u00 kennen we de nieuwe kampioenen.