Belcar Endurance Zolder: Lamborghini, Audi of Porsche?

Dit weekend staat de laatste manche van het Belcar Endurance Championship op het programma en net als tijdens de opener van het seizoen zien we Lamborghini, Audi en Porsche om de zege strijden, met de opvallende Chevron als outsider in GTA. Het publiek mag zich opmaken voor een startgrid van 30 wagens of meer.

Lamborghini is dus terug in het nationale uithoudingskampioenschap, met de rode Russell Racing Super Trofeo voor Corten-Thiers-Van Hooydonk, maar ditmaal met technische ondersteuning van NGT Racing. Tegenstand mag verwacht worden van PK Carsport dat dit seizoen nog geen race wist te winnen met de Audi R8 GT2, maar wel het kampioenschap aanvoert en ook van diverse Porsche 992 GT3 Cup, van onder meer Q1 Trackracing, RedAnt Racing, Belgium Racing, Speedlover en MM Racing. 

In GTB zien we een strijd van BMW versus Mercedes, waarbij Mercedes de laatste afspraak, in Oschersleben won. Ook de Porsche Cayman GT4 van BE Motorsport is weer van de partij. 

In TA wacht ons de strijd om de titel, tussen de GTE Racing Cupra TCR en de beide BMW M2 C2 Racing Cup van PK Carsport en Bilia Emond by G&A Racing. M&D Racing, met de Audi RS3 LMS, is een outsider voor deze race, net als een reeks andere BMW M2.

In TB tot slot is het allemaal BMW wat de klok slaat, onder aanvoering van de favorieten in de titelstrijd, JJ Motorsport, al is er wel één uitzondering, met name de Buga Abarth Assetto Corse.

Vermelden we ook dat voor de finale van de Belcar Sprint Cup meer dan veertig wagens verwacht worden.