In een notendop: eenzitters

  • FFSA F4 – Het slot van het Franse Formule 4 kampioenschap was er op de omloop van Paul Ricard. Nog maar afgelopen week was er nog een kleine ommekeer toen Peugeot zijn afgekeurde overwinning van Misano terug kreeg. Maar Evan Giltaire reageerde goed met een zege in race 1, terwijl Enzo Peugeot net naast het podium viel. Race 2 zag dan de tweede winst van het seizoen voor onze landgenoot Yani Stevenheydens, deze keer met een vierde plaats voor Evan Giltaire, maar met een opgave voor Peugeot. De slotwedstrijd dan werd een overwinning in regel voor Evan Giltaire, voor Enzo Peugeot. en dat was alles dat Giltaire nodig had om de titel te pakken. Na een felbevochten seizoen, dat leek te gaan worden overheerst door Peugeot, is het Evan Giltaire die het kampioenschap wint met 317 punten, voor Peugeot met 313 punten. Stevenheydens besluit het kampioenschap met 107 punten op de zevende plaats.
  • GB4 – Ook het Britse F4 kent zijn kampioen in Louis Sharp. De Rodin Carlin rijder legde de basis voor zijn titel met een zege in de eerste race van dit Brands Hatch slotweekend, en besloot met een derde plaats in race 3, achter uitdager William Macintyre (Hitech). Vermelden we nog de zege in race 2 voor Josh Irfan (Rodin Carlin). Weinig glorie was er in dit laatste weekend van het seizoen voor onze landgenoot Douwe Dedecker (Virtuosi) met een 16de, 17de en 18de plaats.
  • FIA F3 – Deze week gaan ook de buiten-seizoenstests verder voor de Formule 3, deze keer op Barcelona. Dezelfde acteurs als in Jerez zijn grotendeels aanwezig, met enkele debutanten in de loop van de tests, zoals Nikhil Bohra. Er zijn voorlopig geen Belgen betrokken in het F3 kampioenschap.
  • FRECA – Evan Giltaire heeft nog maar net de titel in de Franse F4 op zak, of hij loert al naar de volgende stap in zijn carrière. Giltaire zal starten in de laatste twee wedstrijdweekends voor de Formula Regional by Alpine op Zandvoort en Hockenheim met het ART team. Ook bij G4 Racing zien we een debuut. Daar gaat het om de Argentijn Francisco Soldavini, die er de plaats inneemt van Michael Belov. Soldavini komt uit de Ultimate Cup Series en deed eerder ervaring op in de Argentijnse, Braziliaanse en Italiaanse Formule 4 kampioenschappen.

Foto: © premaracing.com/media