De autosport dit weekend: heel veel actie in eigen land…

Komend weekend is er nog steeds autosport, met een opvallend stevig gevulde kalender in eigen land, iets wat stof tot nadenken is. 

Van 12 tot en met 18 oktober is er de Marokkaanse proef van het WK offroad, met zowat alle toppers in het genre aan de start, waaronder Guillaume de Mevius die zijn debuut in de topklasse maakt en dat met een Toyota van Overdrive.

In eigen land staat er een wat ongelukkige clash der kalenders geprogrammeerd, met enerzijds het Racing Festival in Spa-Francorchamps (Supercar Challenge, Fiesta Sprint…) en anderzijds het American Festival op Circuit Zolder. In de Ardennen beginnen de feestelijkheden vrijdag met de laatste meeting van de Porsche Sprint Challenge, gevolgd door twee dagen gevarieerde autosport. 

Circuit Zolder vormt op 12, 13, 14 en 15 oktober dan weer het theater van de finale van de NASCAR Whelen Euro Series, het Belcar Endurance Championship en de Belcar Skylimit Sprint Cup. 

Op de Nürburgring staat dan weer de finale… van de Belcar Historic geprogrammeerd.

Opgepast, dat is nog niet alles, want in Koekelare is er zaterdag en zondag de Hemicuda-rally, terwijl zondag de Slalom van Kinrooi geprogrammeerd staat.  

En of dat nog niet volstaat, is er in Zandvoort de slotproef van de GT World Europe Sprint, met bij de titelkandidaten ook Dries Vanthoor en Charles Weerts in de kleuren van Team WRT. 

Verder weg is er Petit Le Mans, de laatste afspraak van het IMSA-kampioenschap, waarin Laurens Vanthoor zijn debuut in de prototypeklasse maakt, terwijl Bertrand Baguette aan de voorlaatste meeting van de Super GT toe is.