De autosport dit weekend: Verstappen voor zijn derde en de Belgen op titeljacht in GT

We staan weer voor een gevuld autosportweekend, met uiteraard bovenaan de kalender, de F1 in Qatar, waar Max Verstappen voor de derde opeenvolgende maal wereldkampioen F1 zal worden. 

Foto’s: SRO – Getty Images

Als Max Verstappen dit weekend gewoon drie punten scoort of met andere woorden, zesde wordt in de sprintrace of achtste in de hoofdrace, is de Nederlander wereldkampioen. Uiteraard is het kampioenschap nu al een uitgemaakte zaak, maar die drie punten zijn nog nodig om de zaak officieel te beklinken. Indien Verstappen daar dit weekend niet in zou slagen, volstaan drie punten in de laatste vijf wedstrijden, of hoe klaar het klontje kan zijn. 

Verder is er het WK Rallycross in Zuid-Afrika, waar Johan Kristoffersson aan de leiding gaat, en er is de slotmanche van het EK Rally, dat met de titel van Haydden Paddon al beslecht is. De finale vindt in Hongarije plaats. 

In eigen land zijn er manches van BGDC en Fun Cup op Circuit Zolder, terwijl over de grenzen er ook actie is, met de Intercontinental GT in Indianapolis, de finales van de Europese GT2 en FFSA GT4 in Paul Ricard – waar de Belgen mee voor de titels gaan -, de slotmanche van de VLN en de legendarische Bathurst 1000. 

Op VAS-vlak is er de 360 minuten van de Suikerstreek.