WRC Chili: Tanäk leidt halverwege, Toyota in de fout

In Chili is de WRC-wedstrijd tijdens de ochtendlus volledig gekanteld. Na twee beste chrono’s in drie proeven blijft Ott Tänak in zijn Ford Puma WRC leider, maar achter de Est is de situatie danig veranderd, met nu onze landgenoot Thierry Neuville in zijn Hyundai op de derde plaats.

Foto’s: © WRC en Ford

Toyota koos voor de ochtendlus van de tweede dag voor zachte rubbers en dat bekwam de Toyota-rijders niet goed. Takamota Katsuta en Elfyn Evans reden ieder tweemaal lek, verloren behoorlijk wat tijd en ook Kalle Rovanperä kwam maar net over de meet en ondanks winst in KP5 werd ook zijn achterstand groter. Evans is nu vierde op 1min16 van leider Tanäk, Rovanperä is vijfde op 1min44 en Katsuta zesde op 2min52.

Vooraan leidt de Ford-rijder Tänak dus, met 47 seconden bonus op Teemu Suninen in de Hyundai, terwijl Thierry Neuville op 1min3 volgt. Grégoire Munster, die te lijden heeft van zijn startpositie en stof van de man voor hem, is in zijn Ford zevende op bijna vier minuten, net voor Oliver Solberg, die in zijn Skoda de klasse WRC2 leidt. Deze avond staat de namiddaglus nog op het menu met drie identieke proeven.