In een notendop Spa Six Hours en GT2

  • Spa Six Hours – Nico Verdonck heeft zich van de polepositie verzekerd voor de Spa Six Hours, deze zaterdagavond in de Ardennen. Hij deed dat uiteraard in een Ford GT, voor een horde merkgenoten, met name Bryant-Cottingham, Ditting-Hancock, Hart-Hart-Pastorelli, Griffith-Shedden-Priaulx en Wood-Nuthall-Lyons. De Jaguar E-Type van Minshaw-Keen reed de negende tijd, terwijl Jimmie Johnson, Dario en Marino Franchitti (Ford GT40) de tiende tijd reden. Olivier Muytjens en Brice Pineau (Shelby Cobra Daytona) reden de 22ste tijd. De Spa Six Hours Endurance start zaterdagnamiddag om 15u50.
  • GT2 – LP Racing is het eerste team dat de nieuwe Maserati GT2 laat rijden en dat tijdens de laatste meeting van de Fanatec GT2 European Series op het Circuit Paul Ricard, 6-8 oktober. Leonardo Gorini en Luca Pirri bundelen hun krachten in Pro-Am om de wagen zijn racedebuut te laten maken. Het eerste optreden van de Maserati GT2 in raceomstandigheden markeert officieel de terugkeer van het merk van de drietand in GT Racing. De Maserati GT2 is gebaseerd op de supersportwagen MC20 en bouwt voort op de erfenis van de MC12. 
  • Belcar Historic – In een chaotische en verregende race won Guy Fastres (BMW M3) de eerste afspraak van de Belcar Historic op Spa-Francorchamps in het kader van de Spa Six Hours. Na een rode vlag, die hij mee zelf veroorzaakte, won hij voor Eric Nulens (Porsche) en Ilaria Stalliviere (Clio). Erik Qvick werd vijfde. Na afloop werden er een reeks straffen uitgedeeld en ging de zege alsnog naar Ilaria Stalliviere en Erik Qvick werd tweede.