Spa Six Hours: Deldiche Racing met drie wagens present, waaronder een Norma M20FC

Een van de Belgische teams die actief aan de Spa Six Hours deelnemen, is Deldiche Racing. De équipe van vader en zoon De Cock zet dit weekend niet minder dan drie wagens in, waaronder, opvallend, een Norma M20FC Peugeot.

Dat klopt, we nemen met de Norma M20FC Peugeot deel aan de Masters Endurance Legends”, legt Luc De Cock uit, die de wagen met Tim Joosen deelt. “De auto heeft destijds aan de Asian Le Mans Series deelgenomen in de klasse CN en mag om die reden ook hier starten. Het is overigens de enige Norma M20FC die we nog in ons team hebben en ik zie niet meteen een vervanger voor de auto. Ik weet niet of we als team überhaupt nog in moderne racewagens gaan investeren, toch niet op korte termijn. Een klassieke racewagen zie ik er nog wel bijkomen, maar een moderne, niet echt. Overigens, de Norma is ondertussen ook al meer dan tien jaar oud.”

Tim Joosen werd in de eerste races van de Masters Endurance Legends achtste algemeen, met een snelste rondetijd van 2.23.5. De auto heeft ook een nieuwe look gekregen.

Daarnaast zet Deldiche ook een LOTUS Elan S1 uit 1965 in tijdens de wedstrijd van de MASTERS GENTLEMEN DRIVERS & MASTERS PRE-66 TOURING CARS en uiteraard de bekende TVR Grantura MK3 uit 1963 voor Luc de Cock zelf, naast Jos Wymeersch en Tim Joosen, in de Spa Six Hours Endurance.