Porsche Sprint Challenge Zandvoort: Arthur Peters als leider in GT4-klasse na finale in Spa

De voorlaatste afspraak van de Porsche Sprint Challenge Benelux vond op woensdag 27 september op Circuit Zandvoort plaats en dankzij twee tweede plaatsen, schuift de jonge Belgische belofte Arthur Peters weer op naar de leidersplaats in de klasse GT4 van het kampioenschap op. Echter de eindstrijd belooft stevig te worden, want amper veertien punten scheiden Arthur Peters en Lennart Hiemstra van elkaar. Met nog 54 punten te verdienen zal het gevecht op het bekende asfalt van de Ardennen enorm intens worden.

Foto’s: © Ivan Tarantsov

Het was in Zandvoort bijna zomers warm voor de voorlaatste manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2023. Arthur Peters startte de dag met twee tweede plaatsen in zijn kwalificatiesessie, telkens achter zijn dichtste rivaal in de puntenstand.

Ik was niet echt tevreden met de resultaten, deels door externe omstandigheden zoals wat verkeer op het foute moment, maar ik moet eerlijk zijn, ik heb ook zelf op geen enkel moment het perfecte rondje kunnen neerzetten”, aldus de jonge Limburgse student. “Het resultaat is dat ik tweemaal achter Lennart start, daar waar idealiter ik uiteraard voor hem zou moeten vertrekken. Bovendien zijn er ook wagens uit andere klassen die zich tussen hem en mij gezet hebben en dat zal de taak er niet makkelijker op maken, later vandaag.

Beide races werden naar goede gewoonte in de Porsche Sprint Challenge Benelux op dezelfde dag afgewerkt en het resultaat veranderde eigenlijk niet. Tweemaal werd Arthur tweede op een handvol seconden van zijn tegenstander.

“Het verschil was inderdaad niet erg groot. Een paar seconden scheidden mij van de eerste plek, seconden die meestal in het begin van de race al daar waren, omdat er tegenstrevers uit andere klassen tussen ons reden en ik die ook heb moeten inhalen. Ik ben uiteraard blij dat ik weer leider in het kampioenschap ben, maar het spel is verre van gespeeld. Ik trek naar Spa-Francorchamps met veertien punten bonus, wat betekent dat ik zeker niet op mijn lauweren zal kunnen rusten. Het circuit in de Ardennen zou me moeten liggen en Lennart kent het iets minder goed, maar dat wil echt niets zeggen. We gaan die dertiende oktober erg goed voorbereid aan de start moeten komen om ons van de titel te verzekeren. Ik ga niets aan het toeval overlaten, maar ook het team NGT zal zeker weer op scherp staan en ik reken op de supporters om me in eigen land te komen steunen om de titel in ons land te houden. Afspraak dus op 13 oktober in onze Ardennen!”

De Porsche Sprint Challenge Benelux eindigt op 13 oktober met twee races van 30 minuten in Spa-Francorchamps!