Formula E 2024: Vandoorne en Vergne verder met DS en Penske

DS Automobiles en Penske Motorsport gaan in de Formula E verder met Jean-Eric Vergne, tweevoudig kampioen, en Stoffel Vandoorne, wereldkampioen in 2022, dat heeft het team bekend gemaakt. 

Foto: © DPPI/DS

Het team is één van de meest succesvolle van het veld, met vier titels, zestien zeges en 47 podiumplaatsen. Na een moeilijk negende seizoen, willen DS en Penske in het tiende seizoen weer volop meestrijden voor de knikkers. Vandoorne zal uiteraard in 2024 zowel Formula E als FIA WEC rijden, dat laatste voor Peugeot. 

Ik ben verheugd dat we de samenwerking die we een jaar geleden met dit team zijn begonnen, kunnen voortzetten. Consistentie en stabiliteit vormen de basis van ons toekomstige succes. JEV en ik zijn een van de beste duo’s ter wereld. We hebben het afgelopen seizoen een aantal belangrijke stappen gezet en we worden samen steeds sterker! Consistentie in prestaties is ons doel voor komend seizoen. Het uiteindelijke doel is het winnen van het kampioenschap. Ik verheug me erop om dat momentum verder uit te bouwen en veel trofeeën te winnen met het team”, verklaarde Vandoorne bij de bekendmaking.