GT4 European Series Barcelona: wat kunnen de Belgen nog?

In Barcelona valt komend weekend niet enkel het doek over de GT World Europe Endurance, maar ook de GT4 European Series is aan de laatste meeting toe. De Belgen zijn niet talrijk, maar kunnen wel nog een rol van betekenis spelen. Het is uiteraard uitkijken naar de Toyota GR Supra GT4 Evo van Xwift Racing Events, maar ook naar het debuut van de jonge Belg Lars Zaenen op het hoogste GT4-niveau. 

In de Silver-klasse is er één uitgesproken favoriet voor de titel, het duo Michael Schrey en Gabriele Piana in de Bonk BMW M4 GT4 Motorsport. Met twee overwinningen en vier podiumplaatsen hadden ze vrij snel de leiding in het kampioenschap stevig in handen, maar door een score van slechts acht punten in de laatste meeting op Hockenheim slonk de voorsprong van het duo tot 24 punten, wat uiteraard nog een mooie uitgangspositie is. 

Bij de andere kanshebbers op de titel in ‘Silver’ is er ook een Belgisch team, maar met nog 52 punten te verdienen en een achterstand van 40 punten, moet Xwift Racing Events met Antoine Potty en Etienne Cheli in de Toyota GR Supra GT4 EVO, hopen op een klein mirakel. Als nieuw team in het kampioenschap tot dit punt meespelen is voor een nieuw team als Xwift Racing Events wel een reden om trots te zijn op het voorbije seizoen. 

Zaenen vervangt Herremans

Van Belgische zijde is er ook het debuut van Lars Zaenen, ten koste van Kenny Herremans in de Camaro van het Nederlandse V8 Racing. Zaenen reed de voorbije twee seizoenen met TCL Motorsport in onder meer Belcar en Supercar Challenge en liet daar zien, behoorlijk snel te zijn. Het is nu afwachten wat de jonge Belg op internationaal niveau vermag en uiteraard zal deze deelname kaderen in een project voor 2024.  

Last but not least is er de winnaar van de 24 Hours of Zolder, Rodrigue Gillion, die in zijn Racing Spirit of Léman Aston Martin moet trachten top 10 in de eindstand Pro/Am te behalen. 

De kwalificatie is er op zaterdag 30 september om 11u25 gevolgd door Race 1 later die dag, om 16u50 uur en Race 2, de allerlaatste die meetelt voor de GT4 European Series Powered by RAFA Racing Club van dit jaar, sluit het seizoen af op zondag 1 oktober om 11u20 uur.