In een notendop: F1 – F4 – EUR3 – Euroformula

  • F1 – Na afloop van de Grote Prijs van Japan bevestigde Alpha Tauri zijn bezetting voor het volgende seizoen. Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda blijven de titularissen. Liam Lawson schitterde als rookie als vervanger van Ricciardo, maar krijgt een andere rol binnen het team.
  • Euroformula – Drie races waren er op Monza voor de Spaans geïnspireerde Fomrule 3 serie. De zeges waren er voor Noel Leon (Motopark Dallara-Spiess), Charlie Wurz (CryptoTower Dallara-Spiess) en Joshua Dufek (CryptoTower Dallara-Spiess). Leon (322 punten) leidt met voorsprong het kampioenschap voor Shields (237) en Simonazzi (234).
  • F4 Spanje – Drie wedstrijden voor de Spaanse Formule 4 op het circuit van Jerez met een dubbele overwinning voor puntenleider Theophile Nael (Sainteloc) en ook ééntje voor Andres Cardenas (Campos) Nael leidt met 170 punten royaal het kampioenschap, voor Rinicella (123).
  • EUR3 – Twee manches op Jerez ook voor de Eurocup-3, het Spaanse kampioenschap dat de brug vormt tussen de Formule 4 en de Regional, met winst voor Francesco Braschi (Campos) en voor Sebastian Ogaard (MP Motorsport). De Fransman Esteban Masson leidt het kampioenschap met 151 punten maar ziet Ogaard met 144 stuks dichterbij komen.
  • FFSA F4 – Op Ledenon waren er drie races voor de Franse Formule 4, met twee zeges voor kampioenschapsleider Enzo Peugeot en een allereerste overwinning voor onze landgenoot Yani Stevenheydens. Daarover kon u HIER al lezen. In het kampioenschap leidt Peugeot met 276 punten comfortabel, voor Giltaire (262). Stevenheydens bezet nu de zevende plaats met 88 punten.

Foto: © racb