FIA WEC Bahrein: 36 wagens aan de start en Vettel naar het WK in 2024 met een Belgisch team?

De laatste manche van het FIA WEC vindt over iets meer dan een maand plaats in Bahrein, op zaterdag 4 november. De wedstrijd van acht uur doet het met 36 wagens, waaronder elf in de klasse Hypercar. 

In Bahrein zien we opnieuw geen Glickenhaus, de vraag stelt zich overigens meer en meer of het Amerikaanse merk überhaupt nog in het WK zal uitkomen. Van Belgische zijde is Laurens Vanthoor weer de enige Belg, nu Nico Müller weer genezen is na zijn blessure, een blessure die maakte dat Stoffel Vandoorne hem in Japan verving. Vandoorne zien we in 2024 wel terug bij Peugeot. In LMP2 is er uiteraard WRT, dat met de #41 op weg is naar de wereldtitel. 

In LMGTE zien we voorlopig twee Belgen, met Sarah Bovy (Iron Dames Porsche), in strijd om de tweede plaats in het WK en Alessio Picariello (Iron Lynx Porsche). Van Ulysse De Pauw is voorlopig nog geen sprake. 

Ondertussen gonst het van de geruchten over transfers en volgens diverse media zou Ferdinand Habsburg op weg zijn naar Alpine en de Hypercar-klasse, maar de leukste naam in de geruchtenmolen is wel die van Sébastian Vettel, die hier en daar aan een private Porsche 963 met drie ex-F1-rijders gelinkt wordt en andere bronnen, die Autosportwereld sprak, hebben het dan weer over Vettel bij… WRT BMW. Er zouden volgens die bronnen contacten zijn tussen BMW en de voormalige wereldkampioen F1. Uiteraard zijn we zo ver helemaal nog niet, maar hoop doet leven. Hoe dan ook er zijn meer en meer grote namen op weg naar het FIA WEC wat de fans zeker zullen waarderen.  

——————————————————————————————————–