Belcar Oschersleben: gesprek met M&D Racing

In het nationale uithoudingskampioenschap Belcar is er gelukkig ook nog steeds ruimte voor teams die met beperkte middelen leuke resultaten neerzetten. Een van die teams, ook aanwezig in Oschersleben, is M&D Racing van Manfred Verbeke. De man uit Mechelen zet dit zijn seizoen met zijn team een mooie Audi RS3 TCR in, waarmee hij afgelopen weekend in Duitsland naar een vierde plaats in de competitieve TA-klasse reed.

Ik ben een laatbloeier”, vertelt de vijftiger aan Autosportwereld. “Eigenlijk kom ik van de tweewielers en heb ik nog deelgenomen aan onder meer de Veronica Strandrace, iets wat de minder jonge mensen onder ons zich zeker nog herinneren… Midden de dertig ben ik dan beginnen karten en pas een goede tien jaar geleden, heb ik de stap naar de autosport gezet. Mijn eerste wedstrijden waren in de VW Fun Cup en de Westfield-competitie, waar eigenlijk ook Cédric Wauters in begonnen is. Ondertussen zijn we via de BGDC, met onder meer een Cupra TCR, gepasseerd en dus nu is er de Audi RS3 TCR, een wagen die van AC Motorsport komt.”

In Oschersleben liet Manfred Verbeke zien dat de wagen heel wat potentieel heeft, met een derde tijd in de kwalificaties en een vierde plaats, tijdens de race.

“Wij werken niet met een snelvulsysteem en dat kost tijd, maar de race op zich was prima, met een lang gevecht met eerst de BMW van PK Carsport en dan die van Bilia Emond by G&A. Het is meteen ook het bewijs dat de Audi zo’n langere wedstrijd aankan, na de kinderziekten van de eerste wedstrijden. Je kan met deze wagen zonder meer meespelen voor de zege in GTA.”