ELMS Spa: enkele reacties na de wedstrijd

Tom Van Rompuy – DKR Engineering – 11ste algemeen, 8ste in LMP2 Pro-Am

“De openingstint ging vrij goed. Tijdens de tweede had het wat lastiger met mijn voorste banden, maar ik beschikte over een voldoende grote voorsprong op Rodrigo Sales (Nielsen Racing) die derde was. Onze tweede rijder had het vandaag wat moeilijker met het verkeer en het vinden van het goede ritme. Sebastián reed als laatste en draaide goede tijden, maar ook hij moest de vele neutralisaties ondergaan wat niet evident was. Net voor die laatste safety car was er een probleem met de radioverbinding, waardoor hij niet hoorde dat hij moest binnenkomen om te tanken. Dit maakte dat we aanzienlijk in het klassement terugvielen. Het was een dag met veel potentieel die in mineur eindigde. Op naar Portimão en een beter resultaat!”

Ryan Hardwick – Proton Competition – winnaar LMGTE

“Het was belangrijk om de chaos in de eerste ronde goed door te komen. Dit lukte en ik wist ook nadien de brokstukken op het circuit te mijden. Ik reed vrij comfortabel aan kop en genoot van elke ronde op dit prachtige circuit met dit mooie weer.

Zacharie Robichon – Proton Competition – winnaar LMGTE

“Ik heb niet zoveel werk gehad.” (lacht) “Bij de pitstop na de tweede safety car verloren we twee plaatsen aan wagens die net voor de neutralisatie hadden gepit. Ik had het gevoel dat ik best wat brandstof kon sparen om hieruit een voordeel te halen bij een eventuele volgende neutralisatie. Ik denk dat ik uiteindelijk maar zes ronden onder groen heb gereden. Bij de volgende stop, onder een safety car, konden we in de pits terug naar de koppositie wippen.”

Alessio Picariello – Proton Competition – winnaar LMGTE

“Het geeft een speciaal en fantastisch gevoel om je thuiswedstrijd in het bijzijn van je familie en vrienden te winnen. Ik wil mijn teamgenoten en Proton Competition bedanken voor het harde werk, want het was een zware week waarbij we met 25kg ballast reden. Ryan deed een uitstekende job en bracht ons in een zeer goede positie. Ik moest in het begin van mijn stint brandstof sparen omdat we het heel nipt zou worden. Door alles wat er nog gebeurde viel deze zorg echter weg. Iron Lynx is mijn team in het FIA WEC en Matteo (Cairoli) is een van de beste rijders, dus ik genoot wel van de strijd met hem. Het was echt een coole race waarvan ik enorm heb genoten. We weten dat Ferrari in Portimão normaal heel sterk is en de succesballast gaat het ons niet makkelijk maken, maar we beschikken over een goed pakket om de strijd aan te gaan.”

(Foto: © Proton Competition)