ELMS Spa: pole voor Alexander Lynn (Algarve Pro Racing), Tom Van Rompuy derde in Pro-Am

Alexander Lynn schonk in een spannende kwalificatie Algarve Pro Racing de polepositie voor de 4 Uur van Spa, de vierde manche van de European Le Mans Series 2023. De Brit, die een team vormt met Kyffin Simpson en James Allen, zette een chrono van 2:03.564 op de tabellen en was daarmee een tiende sneller dan Phil Hanson in de #22 van United Autosports USA. Tom Van Rompuy (DKR Engineering) reed een prima kwalificatie en werd derde in LMP2 Pro-Am, de klasse waarin niet onverwacht Salih Yoluç bovenaan stond. Ryan Hardwick, de teamgenoot van Alessio Picariello, reed naar de polepositie in LM GTE.

Zoals steeds kregen de vier categorieën elk een kwalificatiesessie van vijftien minuten, waarbij LMP2 Pro-Am en LM GTE voorbehouden waren voor de rijders met het statuut Bronze.

Tom Van Rompuy werkte een uitstekende kwalificatie in LMP2 Pro-Am af. De rijder van DKR Engineering werd derde achter polesitter Salih Yoluç (Racing Team Turkey) en Giorgio Roda (Proton Competition). Yoluç realiseerde met een chrono van 2:05.221 zijn vierde polepositie van het seizoen in deze klasse en blijft dus ongeslagen. Tom Van Rompuy gaf 1,891 seconden toe op de Turk, maar bleef ervaren rijders als Alexandre Coigny, Rodrigo Sales en François Perrodo voor. Oscar Tunjo (WTM by Rinaldi Racing – Duqueine) veroverde de beste startplaats in LMP3.

Kampioenschapsleiders Alessio Picariello, Ryan Hardwick en Zacharie Robichon op pole in LM GTE

Ryan Hardwick reed op het einde van zijn sessie een schitterende kwalificatieronde (2:17.385) en plaatste de Proton Porsche, die hij met Alessio Picariello en Zacharie Robichon deelt, op pole. De Amerikaan was 0,654 seconden sneller dan Arnold Robin met de TF Sport Aston Martin Vantage GTE. De derde plaats ging naar een Ferrari, deze van JMW Motorsport met Martin Berry aan het stuur. De AF Corse Ferrari van Ulysse De Pauw werd in handen van de Griek Kriton Lentoudis tiende.

De race start morgen om 11u30.

Resultaten

YouTube