ELMS Spa: Inter Europol Competition snelst in tweede vrije training

Jonathan Aberdein plaatste zijn Oreca 07 van Inter Europol Competition bovenaan het klassement van de tweede en laatste vrije training. De Zuid-Afrikaan was met een rondetijd van 2:04.530 net geen twee tienden sneller dan Alexander Lynn (Algarve Pro Racing). Laurents Hörr (IDEC Sport) eindigde op de derde plaats. Alessio Picariello werd derde in LM GTE.

(Foto: © Inter Europol Competition)

DKR Engineering finishte met een rondetijd van Sebastián Álvarez dertiende (2:06.918). De vrije training van 90 minuten werd in het begin even stilgelegd door een ongeval van de LMP2 van Panis Racing, maar de wagen zou nog voor het einde terug op het circuit komen.

In LM GTE was de top-3 voor Porsche. Matteo Cairoli (Iron Lynx) herhaalde zijn prestatie van de vrije training op vrijdag en nam opnieuw de eerste plaats in zijn klasse in. Julien Andlauer (Proton Competition) was op minder dan drie tienden tweede en Alessio Picariello (Proton Competition) eindigde op een halve seconde als derde. Rui Aguas, de teamgenoot van Ulysse De Pauw, werd met de #51 AF Corse Ferrari 488 GTE Evo zesde.

Rondetijden zijn natuurlijk van relatief belang tijdens trainingen. De kwalificaties staan vanmiddag om 14u05 op het programma en zijn zoals gewoonlijk via het YouTube-kanaal van de European Le Mans Series te volgen.

YouTube

Live timing