Belcar Oschersleben: PK Carsport pakt nipt de pole voor Belgium Racing

In Oschersleben zal de PK Carsport Audi van Longin-Longin-Guelinckx morgen van op de polepositie starten voor de op één na laatste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. Stienes Longin was in de gele Audi R8 GT2 iets meer dan twee tienden van een seconde sneller dan Dylan Derdaele in de Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing die hij met Michael Cool deelt. De derde startplaats is zondag voor de teamgenoten van de rijders op de tweede startplaats, Koen Wauters en Jos Menten, die zeven tienden toegaven.

In Oschersleben overtrok de hemel voor de 45 minuten kwalificatie van het Belcar Endurance Championship, maar het bleef wel heel de sessie droog. Vooraan was het dus Audi, voor drie Porsche 992 GT3 Cup, met naast de beide exemplaren van Belgium Racing ook de bolide van RedAnt Racing, met John De Wilde en Michiel Haverans.

In GTB was er een nieuwe polepositie voor Cédric Wauters, nu in de Dirkx Motorsport by SRT Mercedes-AMG GT4. Wauters was sneller dan de BMW M4 GT4 van Hamofa en JDK by G&A.

In TA zien we drie merken in de top 3 met een polepositie voor de jonge Maxim Van De Hove in de GTE Racing Cupra TCR, voor de Bilia Emond by G&A Racing BMW M2 CS van Fred Caprasse en de M&D Audi RS3 TCR van Manfred Verbeke.

In TB haalde JJ Motorsport het van IC Motorsport. De race start morgen om 11u30.