FIA WEC Le Mans: ongekend aantal Tv-kijkers

Op zondag 11 juni won Ferrari in Le Mans de race van de eeuw. Terwijl de wedstrijd van dit jaar alle records op het circuit brak (recordaantal toeschouwers van 325.000), was de media-aandacht ook niet te versmaden, wat de stijgende interesse in de autosport bevestigt. 

Om het eeuwfeest van de 24 uur van Le Mans te volgen, de vierde manche van het FIA WEC World Endurance Championship 2023, hadden de fans verschillende opties. Op televisie zonden maar liefst 196 landen het evenement uit. Het resultaat? 113 miljoen kijkers volgden de 24 uur van Le Mans op de verschillende platforms van de officiële zenders, 2,5 maal meer dan in 2022. 

Hoewel Frankrijk de belangrijkste markt blijft wat tv-uitzendingen betreft, komt het internationale karakter van deze inmiddels honderd jaar oude race tot uiting in de cijfers: de Verenigde Staten zagen een ongekend aantal kijkers, onder meer door de aanwezigheid van LeBron James als officiële starter van het evenement en een NASCAR-auto op de startgrid. Belangrijke markten zoals Duitsland, Japan en Denemarken trokken ook veel publiek, wat kan worden verklaard door een aantal factoren (de aanwezigheid van Porsche in de categorie Hypercars, Tom Kristensen als Grand Marshal, enz.) 

De 92ste editie van de 24 uur van Le Mans vindt van 12 tot 16 juni 2024 plaats, met een startgrid die nog mooier zal ogen.