In een notendop: FRECA – EURO 4 – Indycar

  • EURO 4 – Op Monza waren er drie races voor de manche van het “Europees” kampioenschap in de Formule 4. Er was een sterke zege van de Pool Kacper Sztuka (US Racing). Freddie Slater (Prema) won vervolgens een door incidenten geplaagde tweede race, waarin o.a. de Belgisch-Braziliaanse Aurelia Nobels betrokken geraakte in een kwalijk uitziend ongeluk, en tenslotte was er winst voor Arvin Lindblad (Prema). McLaren junior-rijder Ugochukwu blijft met 80 punten de leider in het kampioenschap, voor Lindblad (77).
  • FRECA – Twee races ook op Monza voor de manche van het Formula Regional European. Alessandro Giusti (G4 Racing) won er nadat Andrea Kimi Antonelli werd bestraft voor het verkeerde gebruik van de push-to-pass. Antonelli haalde toch nog zijn gelijk in de tweede race, die hij op zijn naam schreef. Daar had hij echter een gelukje nodig want de rode vlag kwam uit, net nadat hij door Prema teamgenoot Camara van de leiding was gezet. Onze landgenote Maya Weug (KIC) haalde een mooie negende, en een veertiende plaats. In de tussenstand van het kampioenschap leidt 1.Antonelli (214) voor de Nederlander Stenshorne (196).
  • Indycar – De 18-jarige Kyffin Simpson zal volgend seizoen uitkomen voor Chip Ganassi Racing. Simpson was al testrijder bij Ganassi, dat nu zijn vloot in de Indycar series uitbreidt tot vijf wagens. Naast Simpson zien we er ook dubbelkampioen (2022-2023) Alex Palou, zevenvoudig kampioen Scott Dixon (tevens vicekampioen in 2023), Indy NXT kampioen Linus Lundqvist en Marcus Armstrong (beste rookie seizoen 2023), en daarmee lijkt Chip Ganassi een heus “dream team” te hebben samengesteld!

Foto: © premaracing.com/media