Porsche Sprint Challenge Benelux: Nick Ho met Porsche 992 GT3 Cup en in 2024 naar Carrera Cup Benelux met PG Motorsport

Talent laten doorgroeien, met name in de autosportcompetities van Porsche in de Benelux, dat is het doel van PG Motorsport. Aan die criteria van jong talent voldoet Nick Ho helemaal. De 18-jarige student uit Etten-Leur bij Breda startte dit seizoen, na ettelijke jaren in de kartingsport, voor het eerst op circuit. Ondertussen won Nick Ho vier opeenvolgende wedstrijden in de GT4-klasse van de Porsche Sprint Challenge Benelux en voor de twee resterende manches, in Zandvoort en Spa-Francorchamps, maakt hij de overstap naar de Porsche 992 GT3 Cup in diezelfde competitie om zo zijn debuut in de Porsche Carrera Cup Benelux 2024 voor te bereiden. Dat alles gebeurt onder het toeziend oog van zijn coach Wouter Boerekamps.

Foto’s: © Ivan Tarantsov

Nick Ho glundert na zijn dubbele zege in de klasse GT4 van de Porsche Sprint Challenge Benelux op het Belgische Circuit Zolder. Ho maakte zijn debuut in de competitie tijdens de tweede race in Assen, won daar meteen beide races en voert nu dan ook het kampioenschap aan.

En toch stappen we vanaf Zandvoort, op 27 september, tijdens de vierde manche van de competitie over op de Porsche 992 GT3 Cup, de wagen die uiteraard ook gebruikt wordt in de Porsche Carrera Cup Benelux, de meest competitieve autosportklasse in de Benelux”, aldus Nick Ho. “We racen zowel in Zandvoort als tijdens de finale van het kampioenschap op het circuit van Spa-Francorchamps met de nieuwe wagen en het doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen, in samenwerking met mijn coach Wouter Boerekamps, uiteraard met het oog op 2024.

Van karting naar Porsche

Nick Ho, 18, heeft uiteraard de voorbije jaren heel wat ervaring in het karting opgedaan, onder meer in de GK4 Kart Series en de Euro Series en hij behaalde ook het kampioenschap in de IAME X30 Senioren-klasse. Tijdens het voorbije winterseizoen maakte hij voor het eerst kennis met de circuitracerij, met een zege in de Klasse II van de finale van de Winter Endurance Series op Circuit Zandvoort en dat aan het stuur van een Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport.

Vervolgens kwam het idee om richting de Porsche Sprint Challenge Benelux te evolueren, met het gekende succes in Assen en Zolder. De Porsche Sprint Challenge Benelux maakt deel uit van de competitiepiramide van Porsche, met vervolgens de Porsche Carrera Cup Benelux, waarin ook gewerkt wordt met een Talent Pool voor jonge rijders”, aldus nog Nick Ho. “Het doel is om daarin veel te leren en goed te presteren, en dan is alles mogelijk, met uiteraard de Porsche Mobil 1 Supercup als ultieme doel en droom. Racen met Porsche is gewoon ongelofelijk aantrekkelijk en alles in deze kampioenschappen is ook prima geregeld.

Nick wordt ondersteunt door zijn sponsoren, Mc Donald’s en Bracket. Voor zijn begeleiding doet hij een beroep op rijdercoach Wouter Boerekamps en die speelt dan ook een voorname rol in de progressie van het Noord-Brabantse talent. “Wouter is een heel gedreven coach en ik leer enorm veel van hem. Zijn positieve benadering werkt voor mij bijzonder goed en ik denk dat we nog heel wat stappen voorwaarts kunnen zetten. Ik voel me ook goed bij PG Motorsport, dat voor de technische omkadering zorgt, en kijk enorm naar de wedstrijden met de Porsche 992 GT3 Cup uit.” 

Afspraak dus op 27 september op CM.com Circuit Zandvoort en op 13 oktober in de Belgische Ardennen voor de slotmanche van de Porsche Sprint Challenge Benelux.