F1 Singapore: Ferrari vooraan in vrije trainingen

  • FP1 – Singapore, en dus krijgen we nachtelijke sessies, met een eerste vrije training die twee nieuwe liveries zag. Williams pakte uit met een nieuw kleurenschema en ook McLaren kwam met een nieuwe decoratie, althans voor de Grote Prijzen van Singapore en Japan. Het werd een uitstekende sessie voor Ferrari, die doorgaan op hun elan van Monza met Charles Leclerc voor Carlos Sainz. Max Verstappen, die moest met de derde tijd 126 duizendste prijsgeven op de leidende Ferrari en ook Lando Norris, op de McLaren-Mercedes met enkele updates, bevestigde de goede vorm van het merk met een vierde tijd. (foto: © ferrarif1.com)
  • FP2 – In een vrij probleemloze tweede vrije training zagen we weerom de beste tijden voor Ferrari. Enige pechvogel van dienst was Alex Albon (Williams) die al in het begin van de sessie motorproblemen kende en zijn tijd in de pits doorbracht. Carlos Sainz zette deze keer de beste tijd voor Charles Leclerc. George Russell zette de Mercedes aan de kop van een peloton aan rijders die de Duitse krachtbron gebruiken met Alonso (Aston Martin) op vier, gevolgd door Hamilton (Mercedes) en Norris (McLaren). Perez leek in de eerste training niet te kunnen bevestigen met de Red Bull en een zevende tijd, maar diezelfde zevende tijd maakte hem in de tweede training wel de snelste Red Bull, voor Verstappen die in deze tweede sessie wat leek te worstelen met de wagen.
    (foto: © williamsf1.com)