24H Series Barcelona: IMSA Porsche bovenaan in uitgeregende kwalificatie, RedAnt op pole in ‘992’

Het slechte weer verstoorde danig het verloop van de kwalificaties voor de 24 Uur van Barcelona, de vijfde en laatste wedstrijd van dit jaar meetellend voor de European Series. De koersdirectie besliste uiteindelijk dat het niet mogelijk was om de laatste twee van de drie kwalificatiesessies voor GT3, GTX en 992 te laten doorgaan.

(Foto’s: © Circuit de Barcelona-Catalunya)

Zoals gebruikelijk stonden drie kwalificaties van vijftien minuten per klasse op het programma, waarbij de gemiddelde tijd de startgrid zou bepalen. De eerste drie sessies waren voorbehouden voor TC, TCR, TCX en GT4. Tom Cloet was de enige Belg die hierbij in actie kwam. Hij deelt dit weekend de Holmgaard Motorsport Cupra TCR met Magnus en Jonas Holmgaard, Roy Edland en Michael Sallenbach. In de tweede van drie sessies kwam de Belg aan de beurt en hij was de snelste in de TCR-klasse, wat zijn wagen hielp om de beste startplaats binnen de TCR-klasse te veroveren.

Daarna was het de beurt aan GT3, GTX en 992 en de weersomstandigheden waren nog verslechterd. In de slotminuten werd de eerste van de drie geplande sessies tweemaal stilgelegd.

De snelste rondetijd ging naar Laurent Hurgon en de IMSA LS Group Performance Porsche uit de GT3-klasse. Huub van Eijndhoven werd met de #903 RedAnt Porsche knap tweede algemeen en eerste in “992”. Na zijn snelle ronde werd de Nederlander nog door de CP Racing Mercedes aangereden bij het aansnijden van de eerste bocht. De Brit Charles Dawson stuurde de andere wagen van RedAnt naar een zevende stek in ‘992’. De Haas RT Audi R8 van Miika Panu, Max Hofer, Gavin Pickering en de Belgen Mathieu Detry en Kris Cools werd in handen van de Fin vijfde in GT3. De VDS Racing Adventures MARC II Mustang V8 eindigde vierde in GTX.

Uiteindelijk werd beslist om de tweede en derde kwalificatie niet te rijden.

Resultaten