FIA Heuvelklim: met een Belg op het hoogste niveau

Heuvelklim is niet meteen een autosporttak die in Vlaanderen veel bekendheid geniet. In het zuiden van ons land echter wel, met zelfs een heus Belgisch kampioenschap en ook een Belg die op Europees niveau meedraaide. Corentin Starck werkte in 2022 een Frans-Belgische campagne af, een campagne die werd bekroond met een overwinning in Turckheim en de titel van Belgisch kampioen heuvelklim.

Foto: Teambeyou / FB Corentin Starck

Dit jaar kocht Starck een Nova Proto NP01 V8 Mugen Tomei ex-Lauren Garcia om zich met de Europese kleppers in de discipline te meten. Recent stond de slotmanche in Slovenië op het programma, echter daar ging hij in de fout en een goed resultaat zat er niet in. Algemeen eindigde Starck derde in de FIA-stand in de klasse voor CN-prototypes.

Ik ben een beetje gefrustreerd dat ik geen resultaat heb kunnen behalen tijdens deze laatste heuvelklim van het seizoen, maar dat is nu eenmaal de wet van de motorsport”, vertelt Corentin. “Desondanks ben ik erg blij dat ik zo’n intensief seizoen heb gehad, dat ik zoveel heb geleerd en zoveel geweldige mensen heb ontmoet in heel Europa. Ik wil Jan Miloň en het Jantar Team uit de grond van mijn hart bedanken, zonder wie dit allemaal niet mogelijk zou zijn geweest, net als alle partners en fans die me dit jaar hebben gesteund. Ik ben vereerd jullie aan mijn zijde te hebben gehad en ik hoop dat dit nog maar het begin is.

Ook voor 2024 staat het Europese programma op het menu van de Belg.