ELMS Spa: 41 wagens en drie Belgen

De vierde manche van de European Le Mans Series vindt van 22 tot en met 24 september in Spa plaats. Het totaal van 41 auto’s op de voorlopige deelnemerslijst is samengesteld uit zeventien LMP2-wagens en zowel twaalf bolides in LMP3 als LMGTE. Met Tom Van Rompuy in LMP2 Pro-Am en Alessio Picariello en Ulysse De Pauw in LMGTE komen drie Belgen aan de start. De ELMS begint zo aan de tweede seizoenshelft en deelt de Belgische piste met de Michelin Le Mans Cup, de Ligier European Series en de Ferdinand Cup.

(Foto’s : © ELMS JEP – www.jakobebrey.com, DKR Engineering en LMC FocusPackMedia – Jan Patrick Wagner)

Neel Jani, Nico Pino en René Binder (Duqueine Team) staan aan kop in LMP2, met slechts een punt voorsprong op het trio Kyffin Simpson, James Allen en Alexander Lynn (Algarve Pro Racing).

Tom Van Rompuy miste de wedstrijd in Aragón, maar is nu terug van de partij in LMP2 Pro-Am met de DKR Engineering Oreca en zijn teamgenoten Sébastian Álvarez en Nathanael Berthon. Tijdens de seizoensopener in Barcelona werd het Belgisch-Luxemburgse team netjes vijfde en Tom stond samen met Ugo de Wilde en Maxime Martin op het podium in Pro-Am bij de 24 Uur van Le Mans. Dat deze subcategorie, die in totaal tien deelnemers telt, sterke equipes heeft, bewezen Salih Yoluç, Charlie Eastwood en Louis Delétraz (Racing Team Turkey) met hun algemene overwinning in Barcelona.

Na drie wedstrijden leidt Alessio Picariello met zijn teamgenoten Ryan Hardwick en Zacharie Robichon de tussenstand in LMGTE. Het drietal, dat een Proton Competition Porsche bestuurt, won in Barcelona en telt met 45 punten er twee meer dan Takeshi Kimura en Scott Huffaker die in Spa hun #57 Kessel Racing Ferrari met Daniel Serra delen. Ulysse De Pauw is teamgenoot van de ervaren Rui Aguas en de Griek Kriton Lentoudis en hun Ferrari wordt ingezet door AF Corse.

Deelnemers European Le Mans Series

Brent Verheyen in de Michelin Le Mans Cup

Nadat Brent Verheyen en zijn Zwitserse teamgenoot Pieder Decurtins de wedstrijd in Aragón lieten vallen om dat weekend de 24 Uur van Zolder te betwisten, zijn ze in Spa terug van de partij met hun Haegeli by T2 Racing Duqueine. Brent is de enige Belg in de Michelin Le Mans Cup en hij krijgt tegenstand van 28 andere LMP3-wagens. Met twaalf bolides verdeeld over zes merken biedt ook GT3 de nodige diversiteit.

Deelnemers Michelin Le Mans Cup