In een notendop: eenzitters

  • Indycar – Scott Dixon (Ganassi Dallara-Honda) won op Laguna Seca de tweede race van het weekend daar, tevens de laatste van het seizoen. Dixon, die zelf een straf raapte voor het veroorzaken van een aanrijding, profiteerde achteraf van een regen aan gele vlaggen en bestraffingen om uiteindelijk de wedstrijd toch nog te winnen, voor Scott McLaughlin (Penske Dallara-Chevy) en Ganassi teamgennot en kersvers kampioen, Alex Palou.
  • Euroformula – Op de Red Bull Ring zagen we een dominantie van het Motopark team in de Eurformula Open. De Dallara-Spiess bolides van Cian Shields (eenmaal) en poleman Noel Leon (tweemaal) zegevierden er dit weekend.
  • FRECA – Twee races ook voor de Formula Regional European op de Red Bull Ring en daar gingen de zeges naar Alessandro Giusti (G4 Racing) en Rafael Camara (Prema). Puntenleider Andrea Antonelli (Prema) pakte slechts één podiumplaats in beide races maar blijft wel ruim aan de kop in de tussenstand van het kampioenschap, voor de Nederlander Stenshorne. Onze landgenote Maya Weug haalde slechts een verre 19de plaats en moest de KIC bolide ook eenmaal aan de kant zetten met pech.
  • GB3 – Het Britse GB3 kampioenschap was aan de slag op Brands Hatch. Daniel Mavlyutov (Hillspeed), Callum Voisin (Rodin Carlin) en Joseph Loake (JHR Developments) verdeelden er de zeges. Voisin breidt zijn leiding in de tussenstand van het kampioenschap verder uit op Loake.

Foto: © premaracing.com/media