FIA WEC: Stoffel Vandoorne reageert bij Autosportwereld

Stoffel Vandoorne maakte dit weekend zijn return in het FIA WEC en dat aan het stuur van de #94 Peugeot 9X8 die hij met Gustavo Menezes en Loïc Duval deelde. Het trio werd zevende in de wedstrijd en Vandoorne was relatief positief na de race.

Foto: © Peugeot Media

Het was misschien niet het pure resultaat dat we verhoopt hadden, maar we hebben echt wel een zeer goede en foutloze race gereden”, vertelt Stoffel Vandoorne aan Autosportwereld.com. “Het was een mooie race, de wagen was zeer goed en strategisch zat het goed in elkaar. Het verschil met de concurrentie zat vooral in het feit dat we snelheid verloren naarmate de stints vorderden. In het begin van elke stint konden we de banden goed exploiteren, maar hoe verder we kwamen, hoe moeilijker het werd, vooral in de langzame bochten. Het had echter niets te maken met het probleem van de kwalificaties toen we de banden niet meteen op temperatuur kregen. Het probleem met de banden tijdens de race resulteerde ook in moeilijkheden in het verkeer en ook daar verlies je dan wat tijd. Maar nogmaals, eigenlijk kunnen we tevreden op de race terugkijken.”

Geeft deze ervaring zin in een volledig seizoen 2024?

Uiteraard! Het FIA WEC is een zeer mooi kampioenschap geworden, met heel veel constructeurs en dat maakt het super aantrekkelijk. Bovendien is Le Mans een race die iedereen wil rijden, zeker in deze context.”

Overigens is de kans behoorlijk dat we Stoffel Vandoorne volgend seizoen voltijds in het FIA WEC zullen zien, maar uiteraard wil de West-Vlaming dat niet bevestigen…

Tot slot genoot Vandoorne ook van zijn terugkeer naar Japan, “waar ik in 2016 de Super Formula nog gereden heb. De fans zijn zo gepassioneerd en tegelijkertijd beleefd en vriendelijk. Alles ademt er gewoon de liefde voor autosport uit.