FIA WEC Fuji: Laurens Vanthoor reageert bij Autosportwereld

Deze nacht heeft Laurens Vanthoor een zeer sterke indruk gelaten in de voorlaatste manche van het FIA WEC. De Limburger nam een bijzonder sterke start en drukte zijn stempel op het eerste deel van de race, een race die hij samen met André Lotterer en Kevin Estre als derde afsloot, zijn tweede podium in het WK Uithouding dit seizoen.

Foto: © Porsche

Het was inderdaad een geweldige start, met een berekend risico, maar het was de enige manier om Toyota onder druk te zetten”, aldus de Porsche-rijder bij Autosportwereld. “Vervolgens kon ik, tot mijn eigen verrassing, de voorsprong uitbouwen, want noch Toyota, noch Ferrari waren in eerste instantie bij machte om het tempo te volgen, maar wat betreft Toyota keerde dat geleidelijk aan en zij hebben in het tweede deel van de wedstrijd het heft in handen genomen. Wij hebben vervolgens onze race verdergezet, werkelijk een foutloze wedstrijd op alle vlak neergezet en onze derde plaats was dan ook zeker niet gestolen. In tegendeel, waar de derde plaats van Portimao met wat geluk te maken had, was deze prestatie er één op basis van onze snelheid en dus is de voldoening des te groter. We hebben met Porsche de laatste weken en maanden hard gewerkt om stappen vooruit te zetten en stilaan werpt dat werk zijn vruchten af.

Op 4 november eindigt het seizoen van het FIA WEC in Bahrein, maar vooraf, op 14 oktober, neemt Laurens Vanthoor, uiteraard voor Porsche, nog deel aan de slotmanche van het IMSA-kampioenschap, Petit Le Mans.