WRC Griekenland KP6: Neuville leidt ondanks mogelijke problemen

In Griekenland zijn Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe na de eerste etappe de leiders in de tiende WRC-wedstrijd van het seizoen. In hun Hyundai i20 N hebben zij een voorsprong van 2,8 seconden op de dichtste achtervolger, met name Sébastien Ogier in de Toyota GR Yaris. Morgen wacht de deelnemers in deze loodzware wedstrijd niet minder dan 144 kilometer tegen de chrono, tegen 88 kilometer vandaag. Hoe dan ook, deze wedstrijd van Griekenland is nog verre van over.

Foto: © Hyundai

Er stonden vandaag, na de korte proef van gisterenavond, nog vijf proeven op het programma. De winst in de KP’s ging achtereenvolgens naar Thierry Neuville (Hyundai), Kalle Rovanperä (Toyota), Sébastien Ogier (Toyota), Ott Tänak (Ford) en opnieuw de Est in de laatste proef. Neuville en Ogier presteerden het meest regelmatig, wat maakt dat de Belg en de Fransman vooraan gescheiden worden door 2,8 seconden, daar waar Kalle Rovanperä als derde al op meer dan 25 seconden volgt. Elfyn Evans (Toyota) en Esapekka Lappi (Hyundai) hebben al 31 en 32 seconden achterstand. Dani Sordo (Hyundai) en Takamoto Katsuta (Toyota) kijken al tegen een achterstand van 41 en 48 seconden aan. Ott Tänak moeten we nog veel verder gaan zoeken gezien zijn problemen met de waterpomp van Ford Puma eerder vandaag. Pierre-Louis Loubet (Ford), met Nicolas Gilsoul naast hem, gaf al eerder vandaag op na technische problemen.  

In de laatste proef verloor Neuville wel 4,6 seconden op Ogier, mogelijk omwille van een probleem met de Hyundai. “Er is iets vanachter met de wagen”, klonk het bij Neuville die nu wel een flexi service heeft.

Slagveld in WRC2

In WRC2 leidt Yohan Rossel (Citroën) na de eerste dag, mede dankzij pech voor Andreas Mikkelsen (Skoda) eerder vandaag en een lekke band voor Adrien Fourmaux (Ford), die tot bij de start van KP6 de leiding in handen had. De Fransman Rossel heeft nu een kleine zeven seconden bonus op Gus Greensmith (Skoda) en Marco Bulacia (Skoda). Voor de top 3 in WRC2 rijdt nog wel Nikolay Gryazin (Skoda) uit, Gryazin die echter niet in WRC2 ingeschreven is. Grégoire Munster en Louis Louka (Ford) zijn ondertussen achtste in WRC2. Filip Puyck en Peter Dehouck (Ford) prijken op de 28ste plek bij de RC2-wagens. 

Creighton out, Rensonnet derde in Junior WRC

Tom Rensonnet en Loïc Dumont zijn voorlopig derde in Junior WRC in Griekenland, op 1min53 van de twee leiders Diego Dominguez en Laurent Pellier die identiek dezelfde tijd laten noteren na zes proeven! De leider in het Junior WRC, William Creighton gaf op, maar start morgen, zaterdag opnieuw.

Morgen staan er zes lange proeven op het programma en de strijd is verre van gestreden in Griekenland.