WRC Griekenland KP3: Thierry Neuville leidt na eerste proeven

In Griekenland kent de eerste dag een wat vreemde indeling, met twee proeven ’s ochtends, één voor de middag en nog twee in de loop van de namiddag, goed voor 88 kilometer tegen de chrono na de aanpassing van enkele proeven als gevolg van schade na de hevige regenval. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe leiden in hun Hyundai na de twee vroege KP’s. 

Foto’s: Hyundai en WRC

Opvallend, ondanks het zeer ruige terrein, zien de deelnemers vandaag geen flexi service tussen de proeven. Na de proeven twee en drie volgt er enkel een tyre fitting zone, dus er is geen ruimte voor schade of problemen. Het parcours ligt er wel relatief droog bij, gezien de verschrikkelijke regen de afgelopen dagen. Thierry Neuville was alvast wakker van bij de start van de dag, met een beste chrono in Loutraki 1, daar waar Kalle Rovanperä (Toyota) de snelste was in KP3, Pissia. 

In de tussenstand na één showproef en twee effectieve proeven, leidt onze landgenoot Neuville, met twee seconden bonus op de Finse wereldkampioen en 4,6 seconden op Sébastien Ogier (Toyota). Op 8,3 seconden volgt Ott Tänak (Ford). Elfyn Evans sluit de top 5 af op 12,5 seconden, maar de Welshman had wel een lekke band in KP2.  

Thierry Neuville (na KP3): “Het terrein is erg hard. Ik moest het rustig aan doen in sommige compressies en een crash was niet uitgesloten geweest, dus ik moet voorzichtig zijn.”

Ondertussen zijn we Pierre-Louis Loubet en Nicolas Gilsoul (Ford) al kwijt, na technische problemen voor de Fransman en de Belg in KP2. Ook WRC2-leider Andreas Mikkelsen (Skoda) verloor veel tijd, na een lekke band, terwijl Georg Linnamäe (Hyundai) opgaf na een crash. Oliver Solberg (Skoda) had dan weer problemen met de benzinedruk.