FIA WEC Fuji: Ferrari en Toyota vooraan in vrije trainingen

In Fuji zijn de eerste twee vrije sessies verreden en het waren Ferrari en Toyota die de beste tijden lieten noteren. De derde vrije sessie is voor de nacht van vrijdag op zaterdag onze tijd, terwijl de kwalificatie voorzien is voor zaterdagochtend.

Foto: © FIA WEC

In een natte eerste vrije sessie deed Ferrari het prima, met een dubbel voor de wagens met startnummers #50 en #51. Opvallend, onze landgenoten Stoffel Vandoorne (#94 Peugeot 9X8) en Laurens Vanthoor (#6 Porsche 963) volgden op de plaatsen drie en vier, terwijl de #5 Porsche de top 5 afsloot. De beide Toyota waren op eigen terrein goed voor de plaatsen zes en zeven.

In LMP2 was de beste chrono voor de #28 JOTA Oreca 07, terwijl WRT het moest doen met de achtste en negende tijd. Dempsey-Proton was dan weer primus in LMGTE, met de Porsche 911 RSR van Alessio Picariello enerzijds en Sarah Bovy anderzijds naar de achtste en tiende stek reden.

In de tweede sessie was Toyota het sterkst, met een dubbel van de #8 Toyota GR010, voor de zusterwagen met startnummer #7. Stoffel Vandoorne en Laurens Vanthoor werden achtste en negende en dat op een droge piste. Team WRT was goed voor de eerste en vierde plek in LMP2, terwijl AF Corse Ferrari primus was in LMGTE Am, met de beide Porsche 911 RSR van Sarah Bovy en Alessio Picariello op de plaatsen negen en elf.