GT World Sprint Hockenheim: Audi wint, Belgen sterk

De eerste race van de GT World Europe Sprint in Hockenheim werd een zeer onderhoudende race, met een mooie Belgische collectieve prestatie, al was de winst voor het Tresor Orange 1-duo Feller-Drudi, voor de Belgen van Comtoyou Audi, Frédéric Vervisch en Nicolas Baert. Dries Vanthoor en Charles Weerts verloren in de allerlaatste bocht het brons aan de Emil Frey Ferrari van Albert Costa en Thierry Vermeulen, de zoon van de manager van Max Verstappen.

Foto: © SRO

De aanvangsfase van de race was wat chaotisch, met onder meer een safety car en een full course yellow, maar tegelijkertijd was er ook heel veel actie en spektakel. Onder meer Charles Weerts en Valentino Rossi (beide WRT BMW) maakten daar gebruik van om naar voor te rijden. Ondertussen verdween de Comtoyou Audi van Gilles Magnus wel vooraan, om ver buiten te punten te eindigen.

Comtoyou kon zich uiteindelijk wel optrekken aan de tweede plek van Frédéric Vervisch en Nicolas Baert, de beste prestatie van het seizoen van het Belgische duo. Charles Weerts en Dries Vanthoor werden dus vierde, terwijl dé prestatie van de race op naam van Valentino Rossi en Maxime Martin kwam: zij reden van de 35ste naar de achtste plaats in amper 60 minuten! Er waren ook punten voor Adrien De Leener en Christian Engelhart (Dinamic GT Porsche) met een negende stek, terwijl Baptiste Moulin (VSR Lamborghini) aan de voet van het podium in Silver strandde. Louis Machiels en Andrea Bertolini (AF Corse Ferrari) gaven op na een wedstrijdincident.

Morgen volgt de tweede race op de omloop van Hockenheim – resultaten: https://www.gt-world-challenge-europe.com/watch-live