BRC Omloop: Verstappen leidt, met Reynvoet in zijn zog

In de Omloop van Vlaanderen, de laatste Cup-wedstrijd van het Belgian Rally Championshipn, zijn er tot dusver tien proeven afgewerkt en Jos Verstappen leidt in zijn Skoda, gevolgd door merkgenoot Niels Reynvoet. Er volgen nog tien proeven.

Tekst: Koen Nuyts

Op de eerste proef kwam Vincent Verschueren de pechduivel tegen, want een verlies van vermogen van zijn Skoda Fabia dwong hem tot opgave. Jos Verstappen was goed wakker en opende de dag met zijn derde, vierde en vijfde scratch in deze wedstrijd. Niels Reynvoet die de leiding had, kwam een luttele twee seconden te laat aan de start van proef zeven. Daardoor kreeg hij een tijdstraf van tien seconden en viel hij terug naar plek twee. Desondanks reed Reynvoet de scratch op proef negen, en deelde hij de beste tijd met Verstappen op de Zoning. Zo leidt Verstappen leidt de wedstrijd en Reynvoet volgt op 13,2 seconden.

Andy Lefevere reed een goede wedstrijd, maar had op de proef Zilverberg pech, waardoor Bjorn Syx (Citroën C3 Rally2) nu op podiumkoers ligt. Bij de Historics heeft Pieter-Jan Maeyaert (BMW M3) de leiding, gevolgd door Paul Lietaer (Opel Manta). In de BMW-Cup had een sterke Kurt Braekevelt de leiding in handen tot proef tien waar hij meer dan drie minuten verloor. Franky Boulat nam daardoor de leiding over bij de BMW’s. Philip Lommers volgt op plek twee.