BRC Omloop: Niels Reynvoet wint na hevige strijd

Wat Niels Reynvoet (Citroen C3 Rally2) niet lukte in de rally van Oudenaarde, lukt nu in de Omloop van Vlaanderen wel. Hij klopt er Jos Verstappen (Škoda Fabia RS Rally2) na een lange secondestrijd.

De rallyfans werden vandaag verwend met een echte strijd in de Omloop van Vlaanderen. Niels Reynvoet en Jos Verstappen vochten er een heuse onderlinge strijd uit. Reynvoet trok aan het langste eind en voegt na de Rally van Wervik ook de Omloop van Vlaanderen toe aan zijn palmares van dit jaar. Hij hield na twintig proeven amper 6,7 seconden over op Verstappen. Bjorn Syx, amper zijn tweede wedstrijd met een rally2 wagen, vervolledigt het podium. De Nederlanders Bernhard ten Brinke en Roger Hodenius, beiden met een Fabia RS Rally 2, sluiten respectievelijk de top 5 af.

Pieter-Jan Maeyaert (BMW M3) klopt Paul Lietaer (Opel Manta 400) bij de Historics. Jonas Dewilde (Renault Clio Rally4) wint de Junior klasse en is hierdoor Belgisch kampioen, Thierry Cokelaere (BMW 1M Coupé) was de snelste in de M-Cup, Petra De Duytsche werd eerste vrouw.

De volgende manche van het Belgian Rally Championschip is de East Belgian Rally op 23 september.