MotoGP Barcelona: de vrijdagsessies

  • MotoGP – Aleix Espargaro (Aprilia Racing) zette het overwegend Spaanse feestje in Barcelona aan de gang met de beste tijd in de eerste vrije training, gevolgd door de beste tijd in de tweede training. Maverick Vinales zette de goede vorm van Aprilia in de verf met een tweede plaats in de namiddagsessie. Puntenleider Bagnaia zorgde voor een derde tijd met de Ducati.
  • Moto2 – In de wachtkamer voor de Moto2 was Ai Ogura (Honda Team Asia) de snelste in de ochtend en, zo bleek achteraf, de eerste vrije training was ook de snelste sessie. De Japanner gaat met de beste papieren naar de zaterdag. Manuel Gonzalezes (Correos Prepago Yamaha VR46) leidde de sessie in de namiddag maar staat in de gecombineerde tabel slechts vierde. Onze landgenoot Barry Baltus (Fietenolie Racing GP) haalde tweemaal de vijftiende plaats.
  • Moto3 – Jaume Masia (Leopard Racing) in de voormiddag en Ivan Ortolá (Angeluss MTA Team) in de namiddag zetten de bakens uit tijdens de vrije trainingen voor de kleinste klasse van het weekend. Masia was daarbij ook de snelste van de vrijdag. De Nederlander Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) was opnieuw goed in vorm en bezet de voorlopige derde plaats.
  • MotoE – Mattia Casadei (HP Pons Los40) was de beste in beide vrije trainingen voor de elektrische serie. De heren werkten traditioneel ook hun beide kwalificatiesessies af op vrijdag. De pole ging daarbij naar Eric Granado (LCR E-team) voor race1 en naar puntenleider Jordi Torres (Asparbank) voor race2. Torres is de favoriet om zondag de titel binnen te halen.

Foto: motogp.com