BRC Omloop: Niels Reynvoet gaat als leider de nacht in

Vanavond is met de Omloop van Vlaanderen de tiende wedstrijd van het Belgisch kampioenschap rally gestart. Deze West-Vlaamse rally wordt al voor de 63ste keer georganiseerd en is daarmee de oudste, bestaande rally van België.

Tekst: Koen NuytsFoto © Lorenz Deschuyttere

Voor de eerste avond stonden de hemelsluizen in Roeselare groot open, wat leidde tot verraderlijke situaties. KP Zwevezele werd omwille van de vele neerslag zelfs met drie kilometer ingekort. Na zijn overwinning in de Rally van Staden was Andy Lefevere (VW Polo R5) er als bij de kippen bij om de eerste scratch te noteren. Leider in het BRC Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) zette echter de puntjes op de i, met scratch tijden op proef twee en drie. Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) die tot zijn schuiver een goede Rally van Oudenaarde reed, zat Potty echter op de hielen. 

Voor de laatste twee proeven van de dag gingen de lampen aan. Op KP 4 kwam de Citroën van Potty al rokend over de meet. Schade aan het linker voorwiel zorgde voor verbrand rubber en veel tijdverlies. Jos Verstappen bleek goed om te gaan met de duisternis en zette de snelste tijd neer op proef vier. Maxime Potty kwam niet meer aan de start van proef vijf. Verstappen (Skoda Fabia RS Rally2) liet het niet aan zijn hart komen en zette zijn tweede scratch neer op de slotproef van de openingsdag.

Dit alles resulteert dat Niels Reynvoet de nacht mag ingaan als leider met drie seconden voorsprong op Jos Verstappen, die zich daarmee de snelste mag noemen bij de Masters. Andy Lefevere heeft plaats drie in handen op 13,4 seconden. Vincent Verschueren die op de openingsproef iets te voorzichtig was gestart, staat vierde met 14,4 seconden achterstand. Bjorn Syx (Citroën C3 Rally2) vervolledigd de top vijf op 26,5 seconden.

Zaterdag staan er nog vijftien proeven op het programma.