Industrie: Alfa verwondert met de 33 Stradale

Alfa Romeo kondigt met trots de wedergeboorte aan van de “fuoriserie” (op maat gemaakte) 33Ā Stradale, een waar manifest van de capaciteiten van het Italiaanse merk – nu en in de toekomst – op het gebied van stijl en rijbeleving. De nieuwe tweezits coupĆ©, die in slechts 33 exclusieve exemplaren wordt gemaakt volgens een uniek ambachtelijk proces, combineert het erfgoed en de toekomst van het merk als het symbool van nobele Italiaanse sportiviteit.

Om een droom waar te maken, is het belangrijkste ingrediĆ«nt een flinke dosis moed en een snufje gezonde waanzin. Dit was hetzelfde recept als voor de auto die door velen wordt beschouwd als een van de mooiste ooit: de 33Ā Stradale, gelanceerd in 1967. Vandaag heeft het Alfa Romeo team met dezelfde durf en visie de nieuwe 33Ā StradaleĀ ontworpen en ontwikkeld, een authentiek kunstwerk in beweging, het resultaat van de perfecte combinatie van schoonheid en technologie. Het doel is om de meest opwindende rijervaring en de onsterfelijke charme van een icoon te bieden aan een zeer kleine kring van liefhebbers, die vanaf het begin in het project hebben geloofd. De nieuwe 33StradaleĀ werd gecreĆ«erd in de nieuw opgerichte Alfa Romeo “Bottega”, waar de ontwerpers, ingenieurs en historici van het merk eerst luisterden naar potentiĆ«le kopers en de auto vervolgens samen produceerden, precies zoals in ambachtelijke boetieks uit de Renaissance en in de werkplaatsen van gerenommeerde Italiaanse carrosseriebouwers uit de jaren 1960.

Het Alfa Romeo team heeft zich het ambitieuze doel gesteld om een rijervaring als een raceauto te bieden, maar dan in een model dat geschikt is voor dagelijks gebruik op de weg, zonder in te leveren op comfort en gebruiksveiligheid, ook op dagelijkse basis. De nieuwe 33 Stradale kan daarom bogen op het beste van de techniek van Alfa Romeo, zoals te zien is aan de dubbele-armophanging met actieve schokdempers en aan de evolutie van de 2.9 V6-motor en de automatische ZF-transmissie.

Deze Alfa Romeo ā€œspecial editionā€ kan worden uitgerust met een V6 twin-turbo motor die meer dan 620 pk levert of kan worden geleverd in een BEV-configuratie die in totaal meer dan 750 pk levert. De prestaties zijn in beide versies uitstekend. De topsnelheid bedraagt 333 km/u en hij accelereert van 0 naar 100 km/u in minder dan drie seconden. De dubbelarmige ophanging met actieve schokdempers en de lift op de vooras zorgen voor wegligging en comfort. Het Alfa Romeo Brake-By-Wire remsysteem en Brembo carbon-keramische remmen, bieden prestaties van hoog niveau.

Het aluminium H-frame en de koolstofvezel monocoque garanderen stijfheid en lichtheid. Om opnieuw een hoge stijfheid en veiligheid te garanderen, is er een dakstructuur gemaakt van koolstofvezel en aluminium, met scharnierende vleugeldeuren.  De raamomlijstingen zijn ook gemaakt van koolstofvezel, met de achterruit van polycarbonaat.

De afstelling van de auto zal worden ondersteund door F1-coureur Valtteri Bottas op het legendarische Balocco-circuit, waardoor de F1-ervaring in het dagelijks rijden wordt gebracht en het onmiskenbare rijgedrag van Alfa Romeo wordt gewaarborgd.