FFSA Rallye Mont-Blanc: 232 deelnemers, waaronder Loix-Tsjoen in een Alpine

Dit weekend staat een handvol Belgische teams aan de start van de 75ste Rallye du Mont-Blanc Morzine, een manche van het Franse asfaltkampioenschap waar ook VHC- en VHRS-deelnemers welkom zijn. Er staan veertien proeven op het menu voor de 232 auto’s van de ‘moderne’ rally alleen al. Vergelijk het met een zestigtal wagens in Roeselare dit weekend.

Freddy Loix en Pieter Tsjoen voeren met een… Alpine A110 RGT van Chazel Technologie Course het Belgische peloton aan. Pierre Dupont rijdt samen met de Zwitser Cédric Baiker in een Renault Clio Rally3, Thomas Walbrecq rijdt samen met de Zwitser Yohan Surroca in een Peugeot 208 Rally4, terwijl Samuel Lay en Geoffrey Brion… 40 deelnemers in Renault Clio Rally5’s, terwijl Romain Delhez en Gérome Bollette de reis hebben gemaakt in hun Porsche 991 GT3! 

In de VHC-categorie, waar meer dan 50 auto’s zijn aangekondigd, zullen Alain en Pascal Lopes (Opel Kadett GT/E) een kleine groep Belgen aanvoeren, waaronder ook Pierre Delettre en Aurélie Van Houdenhove (Ford Escort Mk1), uiteraard in de kleuren van Legend Boucles @ Bastogne 2024.