Kart: Thibaut Ramaekers op het podium in Genk 

Bij zijn terugkeer in België kreeg Thibaut Ramaekers in de X30 Junior-klasse van de IAME Euro Series te maken met een categorie (en banden…) waar hij niet zo vertrouwd mee is.
Na een goede voorbereiding in de Benelux Series vorige week (zesde plaats in de finale) wist de rijder van het RACB National Team zich dit weekend in Genk opnieuw in de strijd voorin te mengen.

(Persbericht)

Als beste van zijn groep in de natte kwalificaties (meer dan zeven tienden sneller dan zijn naaste concurrenten!) viel de jongeman uit Chimay na de kwalificatieraces en ten gevolge van een straf terug naar de negende plaats.

Van op de zevende plaats op de startgrid voor de finale wist Ramaekers dan op te klimmen naar de vierde plek aan de streep. Nadien, en na straffen voor enkele rijders voor hem, werd dat uiteindelijk een tweede plaats in de einduitslag. Voor talrijke supporters (een hele bus vol) loste ‘Tbo’ dan ook de verwachtingen in! 

Volgende doel: het wereldkampioenschap OK-Junior, van 7 tot 9 oktober in Franciacorta. Voordien worden er nog twee voorbereidingswedstrijden afgewerkt, op 3 september in de WSK Euro Series en op 16 september in de Champions of the Future.