Zolder 24: enkele reacties na afloop

Yannick Redant (derde algemeen – RedAnt Racing):We kwamen om te winnen en zaten er heel lang dichtbij, maar tijdens de nacht hebben we de strijd voor de koppositie moeten loslaten. We hebben ons een beetje mispakt op vlak van de remmen en hebben daarmee tien minuten verloren. Een achterstand die we niet meer konden goedmaken.”

Kenny Herremans (winnaar GTB – TipTop Rent by NGT): “Ik zit in een waas door de vermoeidheid want het was een heel slopende wedstrijd. Ik denk dat ik misschien drie uur heb geslapen en ik ben twee keer onverwacht uit bed gehaald om te rijden. Ik denk dat ik ongeveer elf uur aan het stuur heb gezeten. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de kans die ik van het team heb gekregen en mijn manager die dit mee mogelijk heeft gemaakt. Het is uniek om dit mee te maken en het is de verdienste van het ganse team. We hebben met onze Porsche Cayman geen enkel issue gehad. Er was geen BoP waardoor we minder pk hadden dan andere wagens. Daarom zag ik ons niet direct als favoriet. Natuurlijk heeft de Porsche ook voordelen. Het is een zeer stabiele wagen en in de regen geeft hij veel feedback. Op snelheid waren de BMW en Mercedes echter een klasse apart.”

Gary Terclavers (tweede GTB – TCL Motorsport): “Eigenlijk zijn we totaal onverwacht van de laatste naar de tweede plaats kunnen oprukken. Misschien was het een nog andere wedstrijd geworden wanneer we die penalty’s, voortkomend uit enkele fouten tijdens de trainingen, niet hadden. Nu liepen we in het begin achter de feiten aan. We hebben een paar keer een goed getimede pitstop kunnen maken en stelselmatig kwamen we terug en groeide de hoop op een goed resultaat. Ik ben zo zot van racen en ik vond het zo fijn om de 24 Uur dit weekend samen met mijn broer, Lars en Jef te kunnen doen. Het doet enorm veel deugd om dit resultaat te behalen. Ik leer constant bij en voor mij wordt het wedstrijd na wedstrijd plezanter.”

Cédric Wauters (vierde GTB – Hamofa Motorsport): “We lagen op een gegeven moment elf ronden voor. Halfweg hadden we wat problemen met vibraties wat ons een kwartier kostte. Maar ook toen gingen we nog aan de leiding. Dan zijn we zonder remdruk gevallen, gelukkig tijdens een Full Course Yellow. We hebben alles ontlucht en olie bijgevuld, maar we verloren zes ronden. We hebben ook nog een extra wissel van de remmen moeten doen en als je dan drie à vier ronden achter ligt, weet je dat het gedaan is voor de zege. In de slotfase liep ik eerst in op Raf (Van Belle) maar de bandendruk liep te hoog op waardoor ik op de opdrogende baan niet meer dichter kon komen. Het was heel fijn om met Hamofa samen te werken en ik ben ze zeer dankbaar voor deze kans!”

Tom Boonen (Winnaar TA – PK Carsport): “Ik ben heel blij met deze zege! Nadat ik in januari Dubai nog deed en nadien rally reed, kwam de opportuniteit om met deze BMW de 24 Uur van Zolder te doen. We waren als piloten heel sterk aan elkaar gewaagd en hadden dezelfde mindset. Ons doel was om de wagen heel te houden en zacht maar snel te rijden. Zo hadden we tijdens de tweede helft van de wedstrijd nog een heel frisse wagen waarmee we konden aanvallen. Qua pilotage en pitstops was het perfect. Ik ben echter een keer bijna zonder benzine gevallen en kon maar net de pits bereiken. We hebben het systeem dan nog moeten ontluchten voor we verder konden. Daardoor zijn we toch heel de wedstrijd alert moeten blijven en hebben we moeten pushen. Zonder dat akkefietje waren we zesde algemeen geëindigd.”

Bart Van Samang (Winnaar TB – JJ Motorsport): “We zijn gestart zoals gewoonlijk: zonder veel risico. In het begin hebben we met Van De Water haasje over gespeeld en dan namen zij wat voorsprong. ’s Nachts konden we die verkleinen, maar we moesten remmen wisselen waardoor we een rondje of 4 achterstand opliepen. Een uur voor het einde had VDW Motorsport problemen met het differentieel waardoor we toch nog wonnen. Voor mij was het de veertiende deelname en mijn pa reed voor de twintigste keer. Vorig jaar was het eigenlijk de twintigste van mijn vader, maar toen zijn we uitgevallen na twee uur, nog voor hij het stuur kon nemen. We wilden heel bewust dit jaar samen deze wedstrijd doen.”