Zolder 24: Brent Verheyen op jacht naar succes in klasse TA

Eén ding valt voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder in het bijzonder op, met name de mooie spreiding van de meer dan 40 wagens over de vier klassen. “In iedere klasse zal gevochten worden”, weet Brent Verheyen die dit seizoen niet in een prototype of GT aan de start verschijnt, maar het doet met de Rofix Racing by AR Performance BMW E90 WTCC, die hij met Ron Vaessen, René De Coninck en Nicolas Hermans deelt.

Brent Verheyen is klaar voor een laatste testdag op Francorchamps, alvorens naar Circuit Zolder af te reizen. De Limburgse student stond enkele weken geleden voor een moeilijke keuze, want tijdens dit weekend van de 24 Hours of Zolder, vindt ook de Le Mans Cup op het Spaanse circuit van Aragon plaats.

De timing van beide wedstrijden was inderdaad wat ongelukkig, maar ik had toch gehoopt om beide races te kunnen rijden”, aldus Brent Verheyen. “Maar vooral het logistieke aspect gooide roet in het eten. Aragon ligt nu niet meteen aan een luchthaven en de risico’s waren te groot om de beide events te combineren. Dat wil niet zeggen dat de Le Mans Cup niet meer op de planning staat. Over enkele weken, staan we er terug tijdens de Belgische manche van de Le Mans Cup en dat uiteraard op Spa-Francorchamps (23 september).

Brent Verheyen start dus in Zolder en doet dat met een BMW in de TA-klasse, de klasse voor de ‘dikke’ toerwagens. “We gaan echt moeten strijden, maar ik geloof in onze équipe. De auto is volledig heropgebouwd, de motor is gereviseerd en de kwaliteit van het team, met AR Performance, is er. Onder de motorkap van deze ex-WTCC-wagen ligt een BMW S54 3.2-krachtbron en dat moet voldoende zijn om in TA mee te vechten. Het valt mij ook op hoeveel goede rijders er overal zijn en hoe sterk de teams voor de dag komen. Ik ben er alvast klaar voor en het team is dat ook! See you in Zolder!