MotoGP Oostenrijk: Bagnaia ongrijpbaar

Er bleek weinig opgewassen tegen een opnieuw dominante Francesco Bagnaia, die op de Red Bull Ring zijn dubbelzege pakte.

Foto: © motogp.com

Werkelijk niets deed “Pecco” Bagnaia verkeerd. Hij pakte met de Ducati de ideale start vanop pole, weerstond in de beginfase een opzittende Brad Binder (KTM) en begon daarna zijn voorsprong uit te diepen tot een onoverbrugbare seconden. Achter hem zat er voor Binder niet meer in dan een mooie tweede plaats. Mooney VR46 Ducati teamgenoten Marco Bezzecchi en Luca Marini vochten het uit voor de laatste podiumtrede en die plaats kwam, logischerwijze, toe aan de Italiaanse titelaspirant die echter opnieuw punten moet toegeven op een ongenaakbare Bagnaia. Jorge Martin (Pramac Ducati) raapte voor zijn stunt in bocht 1 gisteren een long lap penalty en kwam niet verder dan een zevende plaats. Bagnaia verstevigt zo opnieuw zijn voorsprong in de tussenstand.

In Moto2 leek Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) de wedstrijd te gaan domineren, maar dat was gerekend buiten Celestino Vietti (Frantic Racing) die zijn beste weekend kende in meer dan een jaar. Vietti schaduwde Acosta lange tijd en nam de leiding over op vijf ronden van het einde. Ondanks een laatste verzet van moest puntenleider Acosta genoegen nemen met een tweede plaats. Hij breidt zijn voorsprong in het kampioenschap desondanks verder uit want Tony Arbolini (MarcVDS) kwam niet verder dan een zesde plaats.

In Moto3 wachtte Deniz Oncü (Red Bull KTM Ajo) tot de laatste meters om uiteindelijk de overwinning weg te kapen uit een kopgroep van vier rijders. Puntenleider Daniel Holgado (KTM Red Bull Tech3) en de Japanner Sasaki (Liqui Moly Husqvarna) stapten mee op het podium. Holgado blijft aan de leiding van de tussenstand.

Matteo Cassadei (Pons Racing) won beide races voor de elektrische MotoE. De Spanjaard Jordi Torres blijft er aan de leiding van het kampioenschap.

In de Northern Talent Cup, een toeleveringscategorie voor junioren, verdeelden Lenoxx Phommara (Team Phommara) en Julius Frellsen (MCA Racing) de zeges. Phommara gaat naar het slotweekend in september met een comfortabele voorsprong van 15 punten in het kampioenschap. Onze landgenoten Lorenzo Pontillo en Loris Dekkers bleven puntenloos in Oostenrijk.